In de afgelopen Coronatijd moest ZAP noodgedwongen geplande activiteiten afzeggen en konden er naar buiten toe geen nieuwe initiatieven worden ontwikkeld. Maar intern hebben wij zeker niet stilgezeten en dat heeft geresulteerd in twee heugelijke feiten.

Met trots kondigen wij aan dat op 28 April 2021 is opgericht de Stichting Zuidas Art Projects; onze stichting is in het KvK-register ingeschreven onder nr.82658331. Het stichtingsbestuur bestaat uit: Anton Meester, Ruth Jansen en Andrea Raken. Naast het bestuur is een Raad van Advies in het leven geroepen; daarin nemen vooralsnog zitting: Henk de Vroom, Tiny Nieuweboer en Emiel Govaert.

Er is een korte filmpresentatie gemaakt om de belangrijkste doelstelling van ZAP – het bevorderen van kunst in de openbare ruimte op de Zuidas – voor het voetlicht te brengen. Aan de totstandkoming van deze promofilm hebben de volgende kunstenaars belangeloos meegewerkt: Richard Niessen, Helmut Dick, Eva Veldhoen, Nick Erving en Frank Tjepkema. Onze promofilm heeft een voorvertoning gehad tijdens de uitzending van de Zuidas Today Talkshow van 21 mei 2021 waarin namens ZAP Henk de Vroom en Andrea Raken als gasten mochten aantreden. ZAP pakt de draad weer op en laat binnen afzienbare tijd weer van zich horen!